Metoda de predare

Pe măsură ce înaintează în educația formală, copiii au nevoie să dobândească mult mai mult decât ceea ce presupune, din punctul de vedere al cunoștințelor, curricula școlară. Ei au nevoie să părăsească școala  “echipați” să facă față provocărilor unei lumi în continuă schimbare. Vor avea nevoie să-și dezvolte o serie întreagă de  abilități de rezolvare a problemelor și luare a deciziilor pentru a putea ulterior accesă și aplica setul de cunoștințe care le va fi fost predat în școală.

În predarea unei limbi străine riscul este să înlături provocările cognitive pentru a obține activități care să fie pe înțelesul copiilor din punct de vedere lingvistic. Aceste activități însă sunt de cele mai multe ori, mult sub potențialul cognitiv al copilului și astfel eșuează în a-l provoca.

Adăugând o provocare cognitivă în cursurile noastre de limba engleză, noi, la English Kids Academy, ne propunem să  avem un nivel foarte ridicat de implicare și provocare a copiilor. Prin asta vom dezvolta abilități de viață mai ample cum ar fi: evaluarea unei informații noi, înțelegerea unei noi probleme de viață, găsirea unei modalități de abordare a unei astfel de probleme și, de ce nu, evaluarea succesului acesteia.

Împletind experiența de predare de aproape 65 ani a specialiștilor International House World Organisation cu teoria inteligențelor multiple definită de profesorul dr. Howard Gardner, la English Kids Academy, pe durata unui an şcolar copiii sunt expuși mai multor strategii de predare iar abilitatea lor de învățare este dezvoltată.

În fiecare lecție folosim o gamă variată de activităţi prin care caracteristici ale diferitelor inteligențe se interconectează și astfel oferă o bază de conexiuni neuronale mai amplă pe care se poate dezvolta o învățare de calitate și mai ales o ȋnvăţare eficientă.

Pentru a putea fi și dumneavoastră martori în procesul de învățare al limbii engleze pe care îl propunem copiilor, vă punem la dispoziție lecții deschise în care sa puteți cunoaște mai îndeaproape metodele de lucru folosite și chiar modalitați prin care puteți antrena potențialul de învațare al fiecărui copil.

De asemenea, prin sistemul de raportare permanent (prin email, la sfârșitul fiecărei lecții, prin raport individual de progres sau prin întâlniri individuale cu profesorii și coordonatorii de cursuri) sunteți oricând la curent cu evoluția procesului de învățare.