Cursuri intensive liceeni

Cursuri intensive liceeni

img

La English Teens Academy ştim că predarea limbii engleze adolescenţilor trebuie să fie diferită de predarea la copii.

La această vârstă, adolescenţii se văd pe sine mai autonomi, învaţă să se cunoască, află care le sunt valorile sau abilităţile.

Oportunitatea de a dezvolta abilități utile

De aceea, cursurile noastre de limba engleză pentru liceeni sunt concepute să stimuleze potențialul fiecărui participant, oferindu-le acestora oportunitatea de a dezvolta abilități utile pentru viitorul lor, cum ar fi gândirea critică, capacitatea de a soluţiona probleme, abilităţile de prezentare sau aptitudinile de lucru în echipă – toate acestea într-un mediu care să le stimuleze în permanenţă creativitatea și spiritul inovator.

În vara lui 2019 suntem alături de adolescenţii care doresc să-şi fructifice cunoştinţele de engleză învăţând noţiuni noi într-un mediu relaxant, motivant şi, nu în ultimul rând, distractiv.

24 iunie – 5 iulie

I haven’t been everywhere, but it’s on my list

Călătoriile nu înseamnă doar locuri noi, ci și perspective și oportunități noi. Pentru că în ultima vreme, au devenit o parte importantă din viața tinerilor, acest curs pornește de la cunoștințele pe care le-au acumulat de-a lungul timpului și continuă să le dezvolte abilități de comunicare și de viață. Astfel, ei vor învăța structuri de limbă specifice călătoriilor, vor primi ponturi legate de ce să viziteze, vor descoperi culturi noi și valorile ce le definesc, îmbunătățindu-și totodată abilitățile de interacțiune, de susținere a unei prezentări și exersând cum să ceară și să ofere eficient informații. Ne dorim ca până la finalul cursului, studenții să fie mai încrezători și mai pregătiți pentru situațiile reale și, de aceea, vor fi încurajați să iasă din zona lor de confort și să fie gata să cucerească lumea!

8 – 19 iulie

Stereotypes

O singură poveste naște stereotipuri și problema nu este faptul că acestea sunt neadevărate, ci că sunt incomplete. Transformă o poveste în singura poveste. ” (Chimamanda Ngozi Adichie – Nigerian writer). Oamenii sunt deseori asociați cu stereotipurile țării și culturii din care provin, așa încât povestea lor personală este dată deoparte. Însă poveștile și oamenii contează. Aceste două săptămâni de curs reprezintă invitația pe care o lansăm studenților să învețe mai multe despre identitate culturală, să genereze idei despre ce se află în spatele stereotipurilor, să evalueze informația și să definească cele mai importante direcții de interpretare. Totodată, își vor dezvolta abilitățile de comunicare prin jocuri de roluri și dezbateri, fiind încurajați să judece corect.

22 iulie – 2 august

Leadership

Conceptul de Leadership este pe buzele tuturor, însă care este esența lui? Cine sunt liderii și cum devin măreți? Cursul își propune să ofere răspunsuri la aceste întrebări, studenții fiind încurajați să facă loc ideii de leadership în viața lor. Cum? Având modele demne de urmat, luând decizii asumate, lucrând în echipă și discutând strategii. Vor învăța cum să devină mai buni ascultători, vor exersa tehnici de comunicare eficientă, își vor dezvolta abilitatea de a vorbi în public sau vor participa la activități de consolidare a încrederii de sine. Așadar, îi îndemnăm să urmeze vorbele lui Mahatma Gandhi și să devină schimbarea pe care își doresc să o vadă în lume.

5 – 16 august

How to make the most of my time

“Nu am timp!” Cât de des spuneți asta? Și când simțiți că nu aveți timp, este pentru că aveți prea mult de lucru sau pentru că nu vă gestionați bine timpul? Pe de altă parte, când aveți intervale libere, ce alegeți să faceți? Adolescenții pot avea o viață extrem de ocupată, ca de altfel și adulții, de aceea este important ca fiecare individ să deprindă tehnici de gestionare eficientă a timpului încă de la vârste mici. Pe parcursul acestor lecții, studenții vor discuta despre beneficiile planificării temeinice, vor crea un astfel de plan și vor învăța limbajul de care au nevoie pentru a susține o prezentare, vor genera argumente pro și contra, iar, în final, vor implementa și testa câteva dintre idei. Astfel, până la finalul cursului, ne dorim ca ei să poată să evalueze și să ofere feedback, fiind încurajați să anticipeze și să prioritezeze.

19 – 30 august

Money makes the world go round

Imaginați-vă pentru o clipă că aveți un milion de dolari. Îi cheltuiți? Îi economisiți? Îi investiți? Ce dilemă! Pe parcursul acestor lecții, studenții vor înțelege mai bine ce înseamnă conceptul de money management, discutând despre rolul banilor în viața de zi cu zi, ponturi pentru a economisi eficient sau afaceri riscante. Se vor familiariza cu o serie de termeni financiari, vor lucra cu studii de caz, vor pregăti proiecte care să fie aprobate de o comisie al cărei rol îl vor juca și, de ce nu, vor căuta răspunsul la întrebarea din mintea tuturor: Aduc banii fericirea?