Clubul de dezbateri in engleza

Ai participat vreodată la o Dezbatere în limba engleză? Ai abordat vreodată o singură idee din mai multe puncte de vedere? Ai încercat să privești lucrurile și din alte perspective?

EKA invită tinerii intre 13 si 16 ani la clubul de dezbateri începând din 27 februarie, 4 sâmbete la rând. Fiecare sesiune de dezbateri în limba engleză va dura 3 ore.
Temele sesiunilor se vor baza pe cartea «Minunea» a autoarei R J Palacio. Vom discuta mai multe idei propuse de carte însa nu ne vom limita la acestea. Vom aborda teme precum: prietenia, a fi diferit, compasiunea, presiunea si duritatea din partea colegilor, curajul, schimbările din viață și multe altele.

Vă propunem o altă manieră prin care să învățați: să vă formulați opiniile în limba engleză, să aveți curajul să vă exprimați punctul de vedere, să deveniți mai asertivi, să vă exprimați dezacordul și nu în ultimul rând să vorbiți în public în limba engleză (atunci când tinerii lucrează în echipă pentru formularea unui argument își îmbunătățesc nivelul de înțelegere și abilitățile de raționare).

Dezbaterile ne învață principiile toleranței, nonviolenței si ale respectului pentru diferite puncte de vedere. Acestea demonstrează că puncte de vedere diferite pot fi explorate într-o manieră care poate, mai degrabă, să ducă la conexiuni decât la disensiuni.

Să nu uităm să vă spunem că la toate acestea nu vor lipsi umorul și distracția!

12